Якість силосованих кормів багато в чому визначає фізіологічний стан тварин,
здатність розмножуватися, обмін речовин, рівень продуктивності та якість
продукції.

Практика показує, що навіть при суворому дотриманні технології якість
силосу не завжди ідеальна. Дуже часто це наслідок присутності недостатньої
кількість польових штамів молочнокислих бактерій, або переважання серед
польових штамів гетероферментативних, що виробляють поряд з молочною
кислотою спирт, вуглекислий газ, оцтову кислоту. В даний час склад
мікрофлори рослин в багатьох місцях порушений через широке застосування
хімічних засобів захисту рослин, а також інших екологічно несприятливих
чинників.

Оптимізація процесу силосування дає більший вихід поживних речовин і
збереження заготовленого корму, як наслідок, кращу продуктивність тварин. У
зв’язку з цим, необхідно застосовувати консервацію маси, що силосується з
використанням різних консервантів, дозволених до використання і які не
володіють негативним впливом на організм тварин, якість продукції та
навколишнє середовище.

Отримання силосу з високим вмістом протеїну і мінеральними втратами його
при зберіганні багато в чому залежить від ефективності препаратів що
консервують. З огляду на переваги застосування біологічних і хімічних
консервантів для силосування, необхідно відзначити той факт, що на відміну
від хімічних консервантів, силосні закваски є повністю безпечними для
персоналу, що проводить силосування. Вони не є хімічно агресивними і не
призводять до корозії апаратури, яка використовується для їх внесення в
масу, що силусується. Отриманий силос є екологічно чистим, він не містить
консервантів і продуктів їх розпаду.

З метою покращення якості силосу, рекомендуємо до використання якісний
біоконсервант для силосу та сінажу “Пробактил”.

*Переваги препарату*

– Розщеплюючи целюлозу до простих цукрів, створює умови для швидкого
зростання колоній молочнокислих бактерій.
– Продукує пропіонову кислоту, яка перешкоджає зростанню цвілевих
грибків та патогеної мікрофлори.
– Утворення молочної кислоти і зниження pH до 4,0−4,2.
– Швидка консервація максимально знижує втрати поживності і енергії
корму, покращує смак і запах силосу / сінажу.
– Трансформування геміцелюлози і крохмалю.

*Вигоди від застосування*

– Силос більш апетитний, підвищується споживання сінажу/силосу —
збільшується виробництво молока.
– ДОЗВОЛЯЄ ВИГОТОВИТИ КОНСЕРВАЦІЮ КОРМІВ У НАЙБІЛЬШ СТИСЛІ ТЕРМІНИ (до
21 -го дня)
– Зберігає більше поживних речовин та забезпечує збережність сухої
речовини на 90−91%, органичного на 90−95% в т.ч. сирого протеїну.
– Збільшує зміст та засвоєння вітамінів групи В (В2, В6, В12).

Дізнайтеся більше про біоконсервант «Пробактил» на сайті за посиланням тут.